Jump to Navigation

flexplek in het organogram

In een modern overheidsgebouw zijn vooral veel flexplekken beschikbaar voor de medewerkers: in hoogte verstelbare bureaus en stoelen, met aansluitmogelijkheden voor allerlei computerapparatuur. Dat is buitengewoon praktisch. Medewerkers kunnen op iedere plek aan de slag. We hebben hierdoor minder werkplekken nodig en, als je tijdelijk ergens anders in de organisatie gaat werken, kan je daar direct aan de slag.

De opdrachtgever is de flexplek in het organogram (de beslislijn in de organisatie). De opdrachtgever past zich aan. De opdrachtnemer kan een interne programmamanager of een externe aannemer zijn, een welzijnsinstelling of een gemeenschappelijke regeling, een interne projectleider of een externe interim-manager. De opdrachtgever zorgt voor de resultaatgerichte aansturing van deze partijen en voor de verbinding tussen zijn eigen organisatie en de organisatie van de opdrachtnemer. 

Met het ontstaan van flexplekken in het organogram kan de organisatie zich aanpassen zonder tijdrovende reorganisaties. De permanente staat van reorganisatie, waar veel overheden onder te lijden hadden, kan hiermee overgaan naar een organische aanpassing van de organisatie op continu veranderende takenpakketten.

 


 Main menu 2

Page | by Dr. Radut