Jump to Navigation

interventieniveau's

Communicatie vindt plaats op verschillende niveaus. Lukt het niet om in gesprek een ander te bereiken op het niveau waarop je bezig bent, probeer het dan met een interventie op een ander niveau.

Als we er niet uit kunnen komen welke kleur de kubus moet krijgen, kunnen we bijvoorbeeld afspreken iedereen te laten stemmen. Dit is een procedure. Als dit niet werkt, kan je interactie bespreken: “Als ik rood zeg, wil jij altijd groen.” Lukt ook dit niet, dan kun je je gevoel laten spreken: “Ik voel me niet serieus genomen in deze discussie.” Laat je gesprekspartner horen dat je gemerkt hebt op welk niveau hij communiceert. De setting waarin het gesprek plaatsvindt, kan je ook veranderen. Haal de tafel weg. Ga naast elkaar zitten, organiseer de volgende bijeenkomst in een restaurant of op het strand.

 

 

 

De verschillende communicatie niveaus zijn als de verschillende voordeuren. Als je via de ene deur geen toegang tot de ander krijgt, klop dan eens op de andere deur. Misschien doet hij daar wel open.

terug naar WIJMain menu 2

Page | by Dr. Radut