Jump to Navigation

projectmanagement

Het werken in projecten is populair. Dat is niet verwonderlijk. Onze omgeving, die continu in verandering is, vraagt om een flexibele werkwijze die gericht is op het realiseren van een concreet resultaat. Projectmatig werken biedt deze werkwijze. Projectmanagement is niks meer of minder dan het leiding geven aan een project.

Er bestaan veel verschillende projectmanagement methoden. Het is verstandig om een methode te kiezen die aansluit bij de cultuur van uw organisatie. Een zeer complete methode, die ook goed aansluit bij de Nederlandse poldermentaliteit, is projectmatig creëren.

Projectmatig creërenIK ZIJ WIJ HET

Projectmatig creëren is een methode waarbij veel aandacht wordt besteed aan de harde kant van projecten (Tijd, Geld en Kwaliteit, de HET-kant van projecten). Dit wordt gekoppeld aan concreet management van het team, de omgeving, opdrachtgever en het individu. Projectmatig creëren is hierdoor een heel complete methode.

PMC besteedt veel aandacht aan de samenwerking tussen mensen (WIJ-kant), de individuele ontwikkeling, verantwoordelijkheid en motivatie van teamleden (IK-kant) en de zingeving en omgeving van het project (ZIJ-kant).

Volgens onderzoek van PMI en Berenschot is PMC de meest complete methode voor projectmanagement die (in 2006) beschikbaar was. 010 projecten gebruikt PMC daarom standaard methode in de opleidingen.

 

 Main menu 2

Page | by Dr. Radut