Jump to Navigation

workshops

Rond het thema professionaliseren van het opdrachtgeverschap en het verbeteren van de samenwerking tussen opdrachtnemer en opdrachtgever heb ik een aantal korte workshops ontwikkeld. Kort en actief. Twee tot maximaal drie uur.

 

1. Situationeel leiderschap

De samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer kan meestal nog flink verbeterd worden als serieus wordt gekeken naar de lessen uit situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard. De managementmethode is de laatste jaren minder populair, maar kan je effectiviteit enorm verbeteren.

Doelgroep: opdrachtgevers en opdrachtnemers

 

2. Verbeter de wereld, begin bij de ander!

Opdrachtgevers bereiken hun resultaten sneller, door betere opdrachtnemers te selecteren. Het opleiden van opdrachtnemers is ook verstandiger dan zelf een cursus of workshop te volgen. Aan de hand van de voorbeelden uit de praktijk van de deelnemers gaan we aan de slag.

Doelgroep: opdrachtgevers en hoger management

                  
 

3. Sturen op momenten

Opdrachtgever ben je niet fulltime: je hebt nog veel meer te doen dan die ene projectleider aan te sturen. Bepaal op welke momenten je aanwezig moet zijn voor het beste resultaat. In de voorbereiding kiezen we voor één van de momenten die we in een oefening uitwerken, zoals de voortgangsrapportage of fase-overgang.

Deze workshop is ook zeer nuttig om samen je opdrachtnemers te volgen.

 

4. Publieke interviews

Geen theorie, maar gewoon goede tips uit de praktijk van een ervaren collega. In de voorbereiding bespreken we welke ervaren collega(‘s) we uitnodigen om een publiek interview te laten geven. Hoor van ervaren opdrachtgevers hoe zij zelf geleerd hebben om succesvoller te zijn in het opdrachtgeverschap.

Doelgroep: opdrachtgevers en andere leidinggevenden

 

5. Training aansturing omgevingsdiensten                                       

Speciaal voor de Berghauser Pont Academy heb ik met Wil Ronken een training ontwikkeld voor de aansturing van de regionale uitvoeringsdiensten (RUD) of omgevingsdiensten. Deze gemeenschappelijke regelingen hebben een eigen bestuur. De gemeenten en provincies sturen de diensten functioneel  aan via individuele opdrachtgever-opdrachtnemer relaties. Opdrachtgever en opdrachtnemer kunnen alleen samen succesvol worden. In deze tweedaagse training leren we daarom opdrachtgevers en opdrachtnemers hoe ze met minder moeite succesvol kunnen worden in deze samenwerking. Meer informatie over de training vindt u hier

 

Lezingen en inleidingen

Uiteraard is het ook mogelijk om een presentatie te geven over opdrachtgeverschap binnen de overheid van 30 - 45 minuten. 

Voor openbare bijeenkomsten over opdrachtgeverschap: zie de homepage voor aankondigingen.

 

Voor meer informatie: neem contact op met Edwin van Dieën via info@010projecten.nl of 0648448901

 Main menu 2

Page | by Dr. Radut